Comandantul suprem al fortelor NATO in Europa, James Stavridis, se va intalni, luni, cu Seful Statului Major rus Nikolai Makarov pentru a discuta despre scutul european antiracheta.

Potrivit Ria NOVOSTI, se asteapta ca Makarov si Stavridis sa vorbeasca despre “situatia momentana si perspectivele cooperarii dintre Rusia si NATO in sfera militara”, incluzand “constructia scutului antiracheta european, cat si probleme internationale relevante legate de securitate”, se arata intr-un comunicat al ministerului Apararii de la Moscova.

Ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a declarat luni ca discutiile intre Moscova si si Alianta privind sistemul de aparare antiracheta european vor avea "rezultate zero." El a adaugat ca oficialii NATO nu vor ca aceste discutii sa fie in atentia presei, deoarece nu vor duce nicaieri si oricum nu sunt deschisi catre colaborarea cu Rusia.


El a reinterat ideea ca NATO ar trebui sa-i dea asigurari legale Moscovei ca proiectul prinvind scutul antiracheta nu va fi indreptat direct catre Rusia.

James Stavridis se va intalni si cu amiralul Vladimir Visotki, comandantul suprem al marinei ruse, pentru a discuta despre cooperarea intre Rusia si NATO in lupta impotriva pirateriei pe mare si a terorismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.