Tratatul de prietenie dintre R. Moldova si Rusia a fost prelungit cu zece ani.

Republica Moldova si Rusia au prelungit cu zece ani Tratatul de prietenie dintre cele doua state, cu ocazia vizitei la Chisinau a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, scrie Jurnal de Chisinau, in editia online.

Documentul a fost semnat initial pe 19 noiembrie 2001, devenind documentul juridic international fundamental al relatiilor dintre R. Moldova si Rusia, informeaza MEDIAFAX.

Prioritatile principale ale celor doua state sunt asigurarea dezvoltarii pasnice si democratice, crearea premiselor stabile pentru progresul social si cresterea dinamica a relatiilor comercial-economice si umanitare, care corespund provocarilor contemporane, tendintelor de globalizare in Europa si intreaga lume.

Potrivit PRO TV Chisinau, in cursul vizitei, Serghei Lavrov a avut intalniri si cu fostul membru PCRM Igor Dodon, precum si cu Vladimir Voronin, liderul Partidului Comunistilor, discutand despre posibilitatile de alegere a presedintelui R. Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.