Liderul PCRM, Vladimir Voronin, acuza Ministerul moldovean al Apararii ca incheie "acorduri secrete" cu Bucurestiul, pledand pentru neutralitatea permanenta a Republicii Moldova.

Voronin a organizat o conferinta de presa pentru a prezenta un proiect de lege privind statutul de neutralitate permanenta a Republicii Moldova.
"Ideea proiectului a aparut dupa venirea la guvernare a Aliantei pentru Integrare Europeana", a declarat Voronin, citat de editia online a ziarului Timpul.

"Ministerul moldovean al Apararii incheie acorduri secrete cu Ministerul Apararii din Romania - stat membru NATO. Sunt sigur ca in viitorul apropiat autoritatile vor initia reprofilarea a diferite obiective pentru transformarea lor in baze militare straine", a afirmat Voronin.

Proiectul contine bazele politice, militare, economice si umanitare ale neutralitatii si va fi depus marti la Parlament. "Proiectul prevede demilitarizarea totala sau partiala a teritoriului Republicii Modova, asta vom hotari mai tarziu si, desigur, presupune si rezolvarea conflictului transnistrean", a spus Voronin, potrivit MEDIAFAX.

  • Potrivit Europa Libera, Vladimir Voronin a acuzat partidele aflate la guvernare ca ar transforma "integrarea europeana in integrare euroatlantica", erodand statutul de neutralitate prevazut de Constitutie.

In cursul conferintei de presa, Voronin a subliniat ca proiectul de lege este menit sa consolideze neutralitatea R.Moldova si sa impiedice aderarea tarii la NATO.

Conform Jurnal de Chisinau, proiectul lui Voronin ar prevedea interzicerea venirii de trupe straine pe teritoriul Republicii Moldova si interzicerea participarii la actiuni militare straine.

"Sunt anumite primejdii si tentative camuflate referitoare la folosirea bazelor de la Marculesti. Sunt si alte chestii. De aceea, trebuie sa avem aceasta lege", a insistat Voronin.

Liderul comunist a sugerat ca principalul pericol il reprezinta "acordurile netransparente" dintre Republica Moldova si Romania, dar si "aiurelile" liderilor politici.

Citeste si:
Fără dosare cu șină în România. Instituțiile publice nu mai au voie...
Fără dosare cu șină în...

Citeste si: R. Moldova: Doi ani de la evenimentele din 7 aprilie

Comunistii sarbatoresc 10 ani de guvernare in R. Moldova

Ambasadorul rus la Chisinau: Romania "isi baga nasul" in politica interna a R.Moldova


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.