Mii de manifestanti au iesit in strada sa , sambata, in fata presedintelui tarii Giorgio Napolitano, a anuntat presedintia Republicii. Mii de manifestanti au iesit in strada sa sarbatoreasca plecarea acestuia, iar altii ii duc dorul.

Deputatii au adoptat in cursul serii de sambata masurile cerute de Uniunea Europeana si destinate sa reconforteze pietele, dupa ce Senatul a aprobat acest pachet vineri. Berlusconi, in varsta de 75 de ani, a demisionat dupa adoptarea acestor masuri, informeaza MEDIAFAX.

Un consiliu de ministri a avut loc imediat dupa vot, in timp ce manifestantii au inceput sa iasa pe strazile Romei.

Mii de manifestanti au inceput sa se reuneasca in diverse zone din Roma strigand "demisia, demisia", in timp ce premierul italian Silvio Berlusconi urma sa predea mandatul in cursul serii.

Purtand drapele italiene tricolore - verde, alb, rosu -, unii manifestanti agita pancarte pe care se poate citi "bye-bye Silvio!" sau pur si simplu "Dispari!" si "In sfarsit!".

Berlusconi s-a declarat profund intristat de huiduielile cu care a fost intampinat.

"Mi-au produs multa suferinta", le-a marturisit Il Cavaliere catorva lideri ai partidului sau reuniti la domiciliul sau inainte de a merge la Palatul Quirinal, sediul presedintiei tarii.

Unii manifestanti s-au reunit in fata Palatului Chigi, sediul Guvernului, iar altii in fata Montecitorio, cladire adiacenta sediului Camerei Deputatilor. Alti demonstranti au preferat Quirinal, sediul presedintiei tarii, sau resedinta privata a lui Il Cavaliere, Palatul Grazioli.

"Astazi, suntem aici pentru ca suntem foarte, foarte bucurosi ca Berlusconi se duce in sfarsit acasa! Sa se duca acasa!", declara o manifestanta pe fondul fluieraturilor. "Ciao, si mai ales, nu te intoarce!", afirma un altul. In fata Quirinal, o orchestra si un cor au improvizat un miniconcert si interpreteaza '"Aleluia" de Handel, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Liderul Poporului Violet, miscarea care il contesta pe Berlusconi si care a luat nastere pe retelele sociale , Gianfranco Mascia, se afla si el printre manifestanti in fata Palatului Chigi.


"Avand in vedere ca in toti acesti ani l-am urmarit indeaproape, acum, ca este singur, cu adevarat singur si se simte abandonat de ai sai, am ales sa nu il lasam si il vom urma de aici la resedinta sa, apoi la palatul prezidential pentru a fi siguri ca va demisiona", a declarat el pentru AFP.

"Il vom urma in coloana si pana la urma va fi ca un fel de bunga-bunga a noastra, pentru noi!", a adaugat el, referindu-se la seratele organizate la vilele luxoase ale lui Berlusconi.

In fata Palatului Grazioli, resedinta privata a premierului, s-au reunit sustinatorii acestuia. El "este unic, de neuitat. Nu exista nimeni pe masura lui", afirma Massimo della Seta, un muncitor in varsta de 25 de ani.

Citeste si:
Silvio Berlusconi, internat la terapie intensivă. Starea fostul...
Silvio Berlusconi, internat...

"Ne simtim orfani", deplange Maria Teresa Borghelli, in varsta de 54 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.