Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ordonat inghetarea contributiei Israelului la UNESCO, dupa ce organizatia internationala a decis luni sa aprobe cererea de aderare palestiniana, relateaza AFP.

Contributia anuala a Israelului la bugetul UNESCO se cifreaza la doua milioane de dolari.

"Premierul a ordonat ca bugetul sa fie realocat unor initiative de cooperare cu aceleasi obiective (culturale si stiintifice) in regiune", a afirmat purtatorul de cuvant al guvernului israelian, Mark Regev, potrivit MEDIAFAX.


Referindu-se la decizia UNESCO, biroul de presa al guvernului israelian a afirmat ca "astfel de initiative nu determina progrese in directia pacii, ci, dimpotriva, o indeparteaza si mai mult", adaugand ca "singura cale de a realiza pacea este cea a negocierilor directe, fara conditii prealabile".


Israelul a decis mai multe sanctiuni impotriva Autoritatii Palestiniene, anuntand accelerarea constructiei a 2.000 de locuinte in Ierusalimul de Est si in Cisiordania si inghetarea temporara a transferurilor de fonduri catre Autoritatea Palestiniana condusa de Mahmoud Abbas.


Organizatia Natiunilor Unite pentru educatie, stiinta si cultura a decis luni admiterea Palestinei ca membru cu drepturi de depline, hotararea fiind aprobata cu 107 de voturi pentru, 52 de abtineri si 14 voturi impotriva.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.