Israelul va construi 2.000 de locuinte in Ierusalimul de Est si va bloca temporar transferul de fonduri catre Autoritatea Palestiniana, in replica fata de admiterea "Palestinei" in UNESCO, anunta surse guvernamentale israeliene, citate de AFP.

"Aceste masuri au fost luate de principalii opt ministri si de premierul Benjamin Netanyahu in replica la votul de la UNESCO", precizeaza sursa citata.

Organizatia ONU pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) s-a pronuntat luni in favoarea admiterii "Palestinei" ca membru cu drepturi depline al agentiei ONU.

Casa Alba a comunicat ca votul in favoarea admiterii "Palestinei" in cadrul UNESCO este "prematur" si contraproductiv", transmite MEDIAFAX.

La randul sau, Guvernul israelian considera ca admiterea "Palestinei" in cadrul UNESCO indeparteaza perspectivele ajungerii la un acord de pace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.