Zi foarte importanta pentru palestinieni: Comitetul General al UNESCO a votat recunoasterea palestinienilor.

Pentru a-si ratifica statutul de membru Palestina trebuie sa ratifice Constitutia UNESCO. Palestina este statul cu numarul 195 care intra in Organizatia Educationala, Stiintifica si Culturala a ONU (UNESCO).

Pentru recunoasterea deplina a Palestinei, s-au inregistrat 107 voturi pentru, 14 voturi impotriva si 52 de abtineri, anunta un comunicat al UNESCO.

Conform CNN, cxand rezultatul a fost anuntat, toata sala a inceput sa aplaude. SUA, Israel, cum era si de asteptat, Canada si Germania au votat impotriva aderarii Palestinei la Organizatie, in timp ce Rusia, China si Franta au votat pentru, iar Marea Britanie s-a abtinut.


Acceptarea in cadrul UNESCO a statelor care nu sunt membre ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) necesita o recomandare din partea Comitetului Executiv al Organizatiei cat si doua treimi de voturi pentru ale membrilor prezenti, in conditiile in care abtinerile nu sunt luate in seama.

Palestinienii aveau, pana acum, statut de observator la UNESCO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.