Taifunul Roke, care a traversat Japonia miercuri, s-a soldat cu cel putin 15 morti si disparuti, potrivit unui bilant provizoriu care ar putea creste, au anuntat joi autoritatile si presa, citate de AFP.

Acest taifun violent a provocat ploi foarte puternice, insotite de rafale de vant de peste 200 de kilometri pe ora, cauzand inundatii si perturband transporturile.

Venit din Oceanul Pacific prin sud, acest ciclon a atins Japonia in centru, inainte de a se indrepta spre nord-est, afectand Nagoya, Tokyo si regiunea Tohoku (nord-est), deja devastata de seismul urmat de un tsunami la 11 martie, scrie MEDIAFAX.

  • In Tohoku, politia a descoperit joi dimineata corpul unei femei de 65 de ani, a carei casa a fost luata de o alunecare de teren, in prefectura Iwate. Doi angajati ai retelei de canalizare din orasul Sendai sunt dati disparuti.
  • Doua cadavre, intre care cel al unei centenare, au fost gasite in prefectura Shizuoka (centru).
  • In total, zece persoane au murit, cinci sunt date disparute, iar cateva sute au fost ranite, potrivit datelor prezentate de televiziunea publica NHK si de agentia de presa Jiji.

Inainte de a parasi teritoriul, Roke a evoluat in zona centralei nucleare accidentate Fukushima (la 220 de kilometri nord-est de Tokyo), unde lucrarile in curs au fost suspendate temporar.

Compania care exploateaza centrala, Tokyo Electric Power (TEPCO), a informat ca nu au fost constatate pagube din cauza taifunului in acest complex atomic, unde au fost luate diverse masuri de protectie.

Citeste si despre:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.