Mii de sinistrati sunt inca blocati in vestul Japoniei devastat de taifunul Talas, care a provocat moartea a 41 de persoane si disparitia altor 50, au anuntat autoritatile locale, citate de AFP.

Ploile torentiale generate de acest ciclon, care a traversat vestul arhipelagului sambata si duminica, au condus la revarsarea unor rauri si au provocat inundatii si alunecari de teren.

Trecerea acestui taifun, cel mai periculos de la cel din octombrie 2004, soldat cu 100 de morti, a lasat in urma scene de o tristete ce aminteste de tsunami care a afectat nord-estul tarii la 11 martie.

Politia, pompierii si fortele de autoaparare (numele armatei japoneze) continuau marti sa caute supravietuitori, in timp ce autoritatile din zonele afectate livrau alimente si apa pe cale aeriana persoanelor izolate, transmite MEDIAFAX.

Numai in prefectura Wakayama, circa 4.500 de locuitori nu puteau parasi satul, legaturile rutiere fiind intrerupte.

Un oras din prefectura vecina, Nara, numara 400 de refugiati in centrele de evacuare.

"Dupa ce am adus 1.000 de litri de apa potabila cu elicopterul, intentionam sa trimitem orez, paste si bauturi mai tarziu, in cursul zilei", a explicat un oficial din cadrul prefecturii pentru AFP.

"Cautarea acestor persoane va dura mult", a avertizat el.

Taifunul Talas face victime in Japonia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.