Japonia: 31 de persoane au murit, peste 50 au fost date disparute dupa trecerea taifunului Talas.

Talas, care a ajuns in Japonia sambata, inregistra rafale de vant de peste 100 de kilometri pe ora, provocand ploi puternice care au dus la iesirea din matca a unor rauri si au provocat alunecari de teren in insula Shikoku si in vestul Honshu, relateaza MEDIAFAX.

Guvernul a infiintat echipe de urgenta pe masura ce bilantul taifunului, unul dintre cele mai violente din ultimii ani, creste. Mii de persoane sunt izolate, iar starea drumurilor ingreuneaza sosirea echipelor de interventie, potrivit AFP.

Potrivit agentiei de presa Kyodo, cel putin 31 de persoane au fost ucise, peste 50 sunt date disparute si 3.600 sunt izolate din cauza alunecarilor de teren sau prabusirii podurilor.

Postul public de televiziune NHK a prezentat anterior un bilant de 17 morti, 43 de disparuti si 98 de raniti.

Aproximativ 30.000 de persoane au fost evacuate in vestul Japoniei, potrivit agentiei de gestionare a incendiilor si catastrofelor.

In prefectura Nara, doua persoane au murit si alte sapte au fost date disparute dupa ce o casa din satul Totsukawa a fost luata de un rau, potrivit autoritatilor departamentale. In departamentul vecin Wakayama, erau inregistrati zece morti si 32 de disparuti, a anuntat politia.

Posturile de televiziune au prezentat imagini cu alunecari de teren care acopereau case de lemn la munte, precum si torente de noroi inundand strazi si luand masini.

Taifunul progresa duminica spre nord in Marea Japoniei, potrivit agentiei meteorologice japoneze.

Agentia meteorologica nationala a avertizat in legatura cu producerea altor torente de noroi, dupa ce in vestul tarii au fost inregistrate ploi puternice, care de marti au atins in anumite regiuni niveluri de peste 180 de centrimetri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.