Ministru olandez: Blocarea tirurilor cu flori, un motiv in plus pentru ca Romania sa ramana in afara spatiului Schengen.

Ministrul olandez al Imigratiei, Gerd Leers, considera ca blocarea transporturilor de flori din Olanda in vamile romanesti este un motiv in plus pentru mentinerea Romaniei in afara spatiului Schengen, potrivit Radio Olanda, citeaza MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, disputa dintre Olanda si Romania pe tema transporturilor de flori devine cunoscuta drept "Razboiul Lalelelor". Transporturi de flori, bulbi si seminte din Olanda au fost impiedicate sa intre in Romania, autoritatile afirmand ca se tem de prezenta unei "bacterii periculoase". [Plante periculoase din Olanda, oprite la granita Romaniei].


Controalele au fost introduse la doar o zi dupa ce Guvernul olandez a decis sa blocheze intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen. Totodata, crestin-democratii si Partidul Libertatii au cerut autoritatilor de la Bruxelles sa ia masuri impotriva Bucurestiului.

Ambasada Romaniei a refuzat sa comenteze acest subiect, Ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, declarandu-se furios cu privire la pozitia Olandei fata de aderarea tarii sale la Schengen. In timp ce disputa continua pentru a patra zi, florile incep sa se ofileasca, iar blocada a costat sectorul horticulturii 100.000 de euro.

Citeste si: "Efectul lalelelor": Florarii din Arad nu-si pot onora comenzile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.