Asemenea Olandei, cele doua tari se opun compromisului privind integrarea in doua etape a Romaniei si Bulgariei la Schengen.

  • Franta si Germania vor vota pentru aderarea in trepte la Schengen
Ultimele discutii purtate la Bruxelles inaintea Consiliului JAI de joi au confirmat ca Franta si Germania vor vota pentru aderarea in trepte a Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, au declarat, miercuri, surse europene.

"Informatiile privind o posibila opozitie a Frantei la Consiliului JAI nu sunt reale, Franta fiind de fapt cea care a propus ajungerea la un compromis care sa permita intrarea Romaniei si Bulgariei cu o parte din frontiere, respectiv frontierele aeriene si maritime in acest an, si cele terestre anul viitor", au declarat surse de la Bruxelles, citate de MEDIAFAX.

Potrivit acestora, Germania a ales sa se plaseze pe aceeasi linie de decizie cu Franta, desi in trecut exprimase rezerve. "Colegii din Olanda si Finlanda au tacut", a transmis europarlamentarul PDL Cristian Preda

Spatiul aerian si maritim ar urma sa fie deschis inainte de sfarsitul lui octombrie, iar o decizie privind data deschiderii frontierelor terestre, "mai controversata", va fi luata abia in 2012, relateaza cotidianul austriac Kurier, citat de agentia de presa bulgara Focus.


Guvernul olandez a anuntat inca de vineri seara ca se va opune aderarii, chiar si partiale, a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, potrivit MEDIAFAX.

"S-a decis in Guvern ca vom continua sa ne opunem intrarii Romaniei si Bulgariei", a declarat Elaine de Boer, purtatoarea de cuvant a ministrului olandez al Imigratiei, Gerd Leers. "Nu vom aproba nici macar intrarea partiala. In numele Olandei, vom spune «nu» la reuniunea prevazuta saptamana viitoare la Bruxelles", a adaugat aceasta.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Finlanda se va alatura Olandei cu un vot negativ in Consiliul JAI programat la 22 septembrie, pe tema aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, motivatia fiind legata de situatia politica interna.

Citeste si: Baconschi confirma: Olanda si Finlanda se vor opune aderarii la Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.