Doi romani au fost judecati de catre autoritatile din Paris pentru simplul motiv ca erau romani si aveau telefoane iPhone.

Cei doi romani au fost arestati la Paris in urma unei incurcaturi. Portalul Rue89.com relateaza povestea a trei oameni cinstiti din Paris, care s-au trezit judecati pentru o fapta care nu au comis-o.

Pe data de 3 iunie, Constantin, Benjamin si Georgiana, aflati legal pe teritoriu francez, stateau langa un loc unde au fost furat un telefon iPhone unui francez. Acesta a spus politiei ca hotii erau romani si erau imbracati intr-o camasa alba, respectiv una albastra. Intamplarea face ca Benjamin si Constantin sa corespunda descrierii. Acestia doi aveau telepoane iPhone personale, insa politistii i-au retinut oricum deoarece erau romani. Ei au incercat de nenumarate ori sa le demonstreze ca telefoanele sunt personale, in conditiile in care au aveau si poze personale pe ele.

Mai mult decat atat, atitudinea fata de ei a fost incredibil de umilitoare:

  • "Studiezi la Sorbona? Nu se poate! E o alta Sorbona, pentru saraci, pentru romani?", i-au spus politistii Georgianei, care a stat 5 ore la sectia de politie.
  • "Taca-ti gura! Nu suport romanii", i-a spus un alt politist lui Constantin.

Pentru Constantin si Benjamin a urmat un adevarat cosmar. Ei au stat o seara in detentie, o zi la Palatul de Justitie, iar apoi au fost rechemati sa aduca toate documentele posibile care sa demonstreze ca sederea lor este legala in Paris.

Pe 9 septembrie abia judecatorul a respins acuzatiile impotriva lor ale procurorului, care care cerea trei luni de inchisoare cu suspendare si 300 de euro amenda.

“Din pacate alte persoane de aceeasi nationalitate cu dumneavostra fura telefoane, iar dumneavoastra ati platit consecintele ", le-a spus judecatoarea romanilor, relateaza Realitatea.net.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...


Constantin, in varsta de 34 de ani, locuieste in Franta din 2007. In 2010 a obtinut un titlu de sejur pentru zece ani, dupa ce si-a intemeiat o firma pe teritoriul francez. Prietena lui, Georgiana, face un master in domeniul turismului tot din 2010 la Universitatea Sorbona. Benjamin, prietenul lui Constatin, este antreprenor si a depus actele pentru a obtine un titlu de sejur.

Lupta dusa de ministrul de Interne francez impotriva infractorilor romani capata daja proportii mult prea mari si discriminatorii.

Publicatia Liberatea atrage atentia ca autoritatile franceze au uitat de personalitatile care au adus multe beneficii si faima Frantei precum Constantin Brancusi, Emil Cioran, Eugen Eonescu, inginerul Gheorghe Panculescu, Elvira Popescu si Tristan Tzara.

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.