Ministrul de Interne a anuntat ca a luat masuri drastice care sa combata delincventa juvenila. Cersitul este interzis de marti pe Champs-Elysees.

„Este o masura exceptionala, dar proportionala”, a comentat seful politiei din Paris, Michel Gaudin, care a anuntat implementarea deciziei care interzice cersitul pe Champs-Elysees.

De la miezul noptii de luni spre marti, "cel mai frumos bulevard din lume," a devenit interzis pentru cersetori sau pentru cei care folosesc alte forme de a cere bani trecatorilor, precum petitiile false, relateaza cotidianul francez Le Figaro, in pagina sa electronica.


Masura este valabila timp de sase luni, pana la data de 6 februarie, pentru a include si sezonul de vacanta si sarbatoare de Revelion.
Ea vizeaza cu prioritate grupurile de romani, majoritatea minori, sustinute de retele mafiote, care s-au stabilit in anumite zone ale capitalei franceze.

Ministrul de Interne, Claude Gueant, a prezentat luni planul sau impotriva acestei forme de infractionalitate. Mesajul sau este foarte clar: „Este suficient, cetatenii nostri nu mai pot accepta un asemenea comportament, care trebuie oprit!”.

El a spus ca unul din zece infractori este roman. Majoritatea dintre ei sunt hoti de buzunare sau sparg ATM-uri.

  • Amenda, de 38 euro

Ministrul de Interne a explicat faptul ca masurile “nu stigmatizeaza pe nimeni”, numarul mare de romani infractori fiind o realitate judiciara.

Amenda in cazul incalcarii acestei interdictii va fi de 38 de euro si va presupune controlul identitatii si masuri de expulzare in cazul in care cei vizati se afla illegal pe teritoriul francez.

Desi momentan masura este mai mult experimentala intr-un loc simbolic, insa este posibil sa fie aplicata si in alte cartiere, precum pe langa Sacre-Coeur.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

  • Ziarul Le Figaro prezinta si o harta a originilor clanurilor mafiote din Romania.

Potrivit acestei harti, exista patru categorii de infractori romani, cei care fura telefoane mobile, hotii de buzunare, cei care falsifica carduri sau sparg ATM-uri si escrocii, care vin cu diverse petitii caritabile. Infractorii romani din prima categorie provin din Neamt, Iasi, Buzau, Tandarei, Fetesti, Braila si Bucuresti. Cei din a doua categorie sunt majoritari din Baia Mare, Iasi, Neamt, Tandareai, Craiova si Capitala, iar restul au originile in Craiova si Bucuresti, considera jurnalistii cotidianului francez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.