Articolele referitoare la satira din Les Guignols de l'Info pe tema militarilor din Afganistan nu redau cu acuratete mesajul autorilor, care nu criticau militarii romani ci actiunile constante ale ministrului francez de Interne de a indeplini cota de persoane indepartate din Franta, sustine MAE.

"Stiu ca va referiti la satira «Militari in Afganistan». Materialul de presa nu reda cu acuratete mesajul initial al satirei, care nu viza militarii romani din Afganistan, ci, dimpotriva, actiunile constante ale ministrului francez de Interne de a indeplini cota stabilita de persoane indepartate de pe teritoriul francez. In sceneta nu se parodiaza natiunea romana si/sau cetatenii romani, ci, dimpotriva, planurile si actiunile oficialului francez", a explicat Doris Mircea, purtator de cuvant al MAE, intrebata despre noua parodie prezentata in emisiunea Les Guignols de l'Info la adresa cetatenilor romani.


Evenimentul vine la o saptamana dupa ce in cadrul aceleiasi emisiuni romanii au fost prezentati ca paduchiosi, nespalati si cersetori.

"Pentru cine cunoaste Franta, Les Guignols este probabil cea mai coroziva emisiune TV de satira. A replica la ironiile Guignolilor ar fi ridicol. Este ca si cum cineva ar da comunicate de condamnare a imaginilor retusate ale Catavencilor. Satira isi are rostul ei intr-o societate libera si o practicam si noi cu destula voluptate", a spus, duminica, pentru MEDIAFAX, ministrul de Externe, intrebat ce reactie are diplomatia romana fata de umilirea romanilor in emisiunea "Les Guignols de l'Info".

Ofensiva ministrului francez de Interne, Claude Gueant, impotriva imigrantilor ilegali din Franta este satirizata in emisiunea Les Guignols de l'Info de la Canal Plus sub forma expulzarii, impreuna cu compatriotii lor, a doi militari, unul roman si celalalt din Niger, decedati in Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.