Ofensiva ministrului francez de Interne, Claude Gueant, impotriva imigrantilor ilegali din Franta este satirizata in emisiunea Les Guignols de l'Info de la Canal Plus sub forma expulzarii, impreuna cu compatriotii lor, a doi militari, unul roman si celalalt din Niger, decedati in Afganistan.

In timp ce Statele Unite comemoreaza 11 septembrie, Nicolas Sarkozy le aduce un omagiu soldatilor francezi morti in Afganistan, anunta crainicul-marioneta al emisiunii satirice Les Guignols de l'Info, difuzata de postul de televiziune Canal Plus.

In cadrul unei ceremonii, presedintele francez saluta sacrificiul "valorosilor combatanti" din "Legiunea straina" in Afganistan, "pentru a consolida hotarea Frantei de a-si duce la capat misiunea: apararea democratiei, libertatii si fraternitatii intre popoare", relateaza MEDIAFAX.


"Caporal Popescu si combatantul Djabira, voi care ati parasit Romania si Nigerul natale pentru a servi tara noastra sub gloriosul stindard al Legiunii straine, Franta va este etern recunoscatoare"
, afirma presedintele francez, in timp ce sunt prezentate imagini cu sicriele celor doi luptatori, dupa care ii da cuvantul ministrului francez de Interne, Claude Gueant.

"Pentru a incheia aceasta ceremonie as vrea sa ma adresez si eu curajosilor nostri eroi si sa ii asigur ca se vor indrepta spre locul de veci inconjurati de ai lor. Caporalul Popescu, impreuna cu alti 24 de romi, in cursa Paris-Bucuresti de la ora 14.30", afima ministrul francez de Interne, in timp ce sicriul soldatului roman este asezat la bordul unei ambulante.


Acelasi lucru se intampla si in cazul cetateanului din Niger, insotit de alte 57 de persoane "de culoare".

"Iertati-mi emotia, dar odata cu aceasta plecare, numarul strainilor expulzati din Franta in acest an depaseste pragul simbolic de 20.000. Aceasta cifra ne da speranta ca vom atinge obiectivul nostru istoric de 30.000 de persoane conduse la frontiera. Traiasca Republica, traiasca Franta si zbor placut", afirma el in timp ce ambulantele care ii transporta parasesc zona in acordurile imnului national al Frantei.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.