Muammar Gaddafi a denuntat "razboiul psihologic si minciunile" privind plecarea sa in Niger, intr-un mesaj sonor difuzat de postul de televiziune Arrai.

"Nu le mai raman decat razboiul psihologic si minciunile. Au spus recent ca a fost vazut Kadhafi intr-un convoi spre Niger", a declarat Muammar Kadhafi, in primul sau mesaj dupa mai multe zile, potrivit MEDIAFAX.

"Cate convoaie de contrabandisti, de marfuri si de oameni intra in desert in fiecare zi, spre Sudan, Ciad, Mali sau Algeria. Ca si cum ar fi prima oara cand un convoi traverseaza spre Niger!", a ironizat el.

Adresandu-se libienilor, fostul lider a adaugat: "Ei vor sa va slabeasca moralul".

El a dat asigurari ca "NATO va fi invinsa", deoarece "capacitatile sale materiale nu ii permit sa continue" interventia.

"Suntem pregatiti la Tripoli si peste tot sa intensificam atacurile impotriva sobolanilor si mercenarilor, care sunt o banda de caini", a mai spus Muammar Kadhafi.

Trecerea luni a unui important convoi de vehicule civile si militare dinspre Libia spre Agadez, un oras din nordul Nigerului, a alimentat speculatiile privind fuga lui Muammar Kadhafi, inaintea unei serii de dezmintiri.

Dupa intrarea rebelilor in resedinta sa Bab al-Aziziya de la Tripoli, la 23 august, fostul lider a intervenit de mai multe ori pentru a face apel la "rezistenta", prin intermediul mesajelor audio difuzate de Arrai. Ultimele imagini cu Muammar Kadhafi dateaza insa din 12 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.