Colonelul Muammar Gaddafi ar fi fugit din Libia noaptea trecuta, cu un convoi din care ar face parte inclusiv camioane pline cu aur si bani, si s-ar indrepta spre Burkina Faso, care i-ar fi oferit azil in cadrul unui acord incheiat cu Africa de Sud, relateaza Daily Mail, in editia electronica.

Convoiul, format din sustinatori ai colonelului, inclusiv seful serviciilor sale de securitate Mansour Dhao si luptatori tribali, ar fi traversat desertul catre Niger, ajungand marti seara in capitala Niamey.

  • Gaddafi, lasat sa plece de buna voie?

Oficiali din cadrul serviciilor de informatii sugereaza un acord extraordinar incheiat intre Africa de Sud si Franta, care actioneaza in numele NATO, pentru a "preveni varsari de sange ulterioare" prin permisiunea acordata lui Gaddafi si familiei acestuia de a parasi tara, scrie MEDIAFAX.


Noii lideri din cadrul Consiliului National de Tranzitie au refuzat sa confirme acest presupus acord, care i-ar permite dictatorului sa petreaca cel mult 72 de ore in tranzit catre Niger. Gaddafi ar fi insotit de fiul sau Seif al-Islam. [Se va razbuna Gaddafi?]

Oficialii rebeli au confirmat independent ca un convoi format din zece vehicule care transportau aur, euro si dolari a trecut in Niger marti, cu ajutorul luptatorilor tribali.

Gaddafi si fiul lui Saif al-Islam ar ramane o vreme in capitala statului Burkina Faso, Ouagadougou, dar aceasta nu ar fi destinatia lor finala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.