Fostul presedinte SUA a povestit despre sentimentele sale legate de atentatele care acum 10 ani au zguduit Statele Unite.

Fostul presedinte al Statelor Unite, George W. Bush, a vorbit intr-un interviu acordat directorului National Geographic, Peter Schall, despre trairile sale de acum 10 ani, cat si despre ce a simtit atunci cand a aflat ca Osama Bin Laden este mort.

"Cel mai neajutorat m-am simtit cand am vazut la televizor cum oamenii sareau in gol (din turnurile gemene) si nu puteam face nimic", i-a declarat fostul presedinte directorului National Geographic Channel, Peter Schnall, relateaza MEDIAFAX.


"Nu numai ca aveam dificultati de comunicare cu persoanele de la sol, dar imaginile atacurilor erau neclare la televizor. Am fost foarte frustrat, bineinteles. Era multa tristete in Air Force One", a adaugat presedintele Bush.

Intr-un interviu al lui Schall pentru CNN, acesta a explicat faptul ca fostul presedinte era foarte frustrat deoarece trebuia sa ia decizii undeva in aer, deasupra solului.

“Ei fugeau literalmente de inamicul necunoscut si trebuiau sa ia decizii din Air Force One”, a aratat directorul National Geographic.

Printre toate hotararile, Bush trebuia sa mobilizeze toata armata si sa interzica intrarea in tara a avioanelor comerciale care nu raspundeau Administratiei de Aviatie Federala.

“Deciziile care le-a luat atunci il bantuiau si ii dadeau batai de cap, cred ca asta se intampla si acum,” a adaugat Schnall.

La intrebarea daca are regrete privind deciziile de atunci, Bush a zis ca uraste aceasta intrebare. Schall a marturisit ca Bush stie cate controverse au creat acele hotarari.

“Acele decizii din Air Force One pe care Bush le-a luat impreuna cu cei de langa el au schimbat lumea, cat si vietile noastre”, a conchis Schnall.

  • Bush, fara niciun sentiment de satisfactie ca bin Laden este mort

Bush a mai declarat in interviu ca nu a simtit nicio satisfactie atunci cand a auzit ca Osama bin Laden, liderul al-Qaida responsabil pentru atacurile mortale teroriste din 11 septembrie 2001, a murit.
Citeste si:
Un irakian afiliat SI a încercat să îl asasineze pe George W. Bush...
Un irakian afiliat SI a...

“Bush era intr-un restaurant din Dallas cand cei de la Serviciile Secrete i-au spus ca Barack Obama vrea sa discute cu el. Atunci a aflat ca Osama bin Laden a murit”, a spus Schnall.

Bush nu a simtit nici ca ar fi triumfat, nici ca ar fi fericit odata cu moartea liderului Al-Qaida, ci doar ca toata povestea aceasta in sfarsit se apropie de final.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.