Rebelii libieni trimit in continuare efective suplimentare la Tripoli, folosind rute maritime dinspre Misrata, relateaza AFP. Pe de alta parte, fiul lui Gaddafi sustine ca Libia este inca sub controlul lui Gaddafi.

  • Gaddafi e viu si se afla in Libia

Presedintele rus al Federatiei Internationale de Sah (FIDE), Kirsan Iliumjinov, a declarat ca liderul libian Muammar Kadhafi i-a spus ca se afla la Tripoli si nu intentioneaza sa paraseasca Libia, relateaza AFP.

"Sunt viu si sanatos. Sunt la Tripoli si nu intentionez sa parasesc Libia", i-a spus la telefon colonelul Muammar Kadhafi, a declarat Iliumjinov, citat de agentia rusa Interfax.

"Mai multe nave care au plecat de la Misrata au ajuns in capitala noastra, Tripoli, avand la bord un numar mare de combatanti si munitie", potrivit unui comunicat al centrului de presa al Consiliului militar din Misrata, informeaza MEDIAFAX.

Comunicatul precizeaza ca mai mult de 500 de combatanti rebeli din Misrata au ajuns luni la Tripoli, dupa ce sambata aproape 200 de insurgenti s-au infiltrat in capitala pentru a lua parte la lupte.

Rebelii din Misrata au trimis catre Tripoli si un convoi de "peste 40 de vehicule, cu combatanti, armament si munitie, pentru a sustine populatia" din capitala.

  • Seif al-Islam afirma ca regimul controleaza Tripoli

Seif al-Islam, unul dintre fiii colonelului Muammar Gaddafi, s-a intalnit, in noaptea de luni spre marti, cu ziaristi straini aflati in capitala libiana, dezmintind declaratiile rebelilor privind arestarea sa si afirmand ca Tripoli se afla sub controlul regimului.

"Sunt aici pentru a dezminti minciunile",
le-a spus el ziaristilor cu care s-a intalnit in complexul rezidential al liderului libian.

Procurorul Curtii Penale Internationale (CPI), Luis Moreno-Ocampo, declarase, in noaptea de duminica spre luni, ca a primit "informatii confidentiale potrivit carora" Seif al-Islam a fost arestat de rebeli. Si presedintele Consiliului National de Tranzitie libian, Mustafa Abdeljalil, declarase ca are informatii conform carora Seif al-Islam a fost arestat si se afla intr-un loc pazit, in asteptarea unui proces.

Citeste si:
Sarkozy, plangere impotriva Mediapart pentru acuzatiile legate de...
Sarkozy, plangere impotriva...

Fratele sau, Mohamed Gaddafi, a carui arestare a fost anuntata duminica de rebeli, a reusit sa evadeze, potrivit unor surse din cadrul conducerii insurgentilor libieni.


Seif al-Islam s-a intalnit cu trei ziaristi, in incinta complexului rezidential al liderului libian, unde a ajuns la bordul unui vehicul 4x4.
Al doilea fiu al lui Muammar Gaddafi si unul dintre purtatorii de cuvant ai regimului, Seif al-Islam a fost deseori prezentat drept potential succesor al tatalui sau la conducerea Libiei.

"Tripoli se afla sub controlul nostru. Toata lumea sa stea linistita. Totul va fi bine la Tripoli", a spus el. "Ati vazut cum s-au ridicat libienii pentru a lupta impotriva rebelilor?", a adaugat Seif al-Islam.

Seif al-Islam a declarat si ca fortele loiale regimului au provocat "pierderi grele rebelilor care au luat cu asalt" resedinta lui Gaddafi.

Citeste si:
Corpurile a 41 de imigranti inecati, gasite pe o plaja langa Tripoli
Corpurile a 41 de imigranti...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.