Muammar Gaddafi se pregateste sa plece din Libia cu familia sa, in exil in Tunisia, au declarat oficialii americani, citand rapoarte de informatii.

Un oficial a sugerat ca ca Gaddafi urmeaza sa-si paraseasca tara in curand pentru Tunisia, insa nu a dat detalii despre conditiile si momentul in care acesta va pleca, relateaza NBC News, in editia sa electronica.

Gaddafi devine tot mai izolat in capitala Tripoli.
Combatantii rebeli se apropie din vestul si sudul tarii, in timp ce NATO controleaza apele din nord. Opozitia controleaza aproape toata jumatatea de est a tarii si si-a declarat capitala la Benghazi, arata gandul.ro.

Conform antena3.ro, reprezentantii NATO sustin ca rebelii din Libia au preluat controlul mai multor orase strategice, care vor facilita asaltul capitalei Tripoli. Teritoriile cucerite de fortele armate ale opozantilor lui Muammar Gaddafi sunt cele mai importante victorii din ultimele luni, considera analistii militari, citati de BBC.

Libia: Pusti de 7 ani, antrenati sa-l omoare pe Gadaffi

Citeste mai multe detalii despre subiect in Dosarul 9AM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.