Copiii Libiei: `Noi il vom ucide pe Gaddafi!`Abia daca au 7 ani, zambesc la aparatele de fotografiat si duc in spate arme cu lejeritatea cu care ar duce un ghiozdan.

Daily Mail a realizat un reportaj cutremurator pe frontul unde rebelii si trupele lui Gaddafi se bat pentru putere in Libia sub tirul bombardamentelor NATO.

Abia daca au 7 ani, zambesc la aparatele de fotografiat si duc in spate arme cu lejeritatea cu care ar duce un ghiozdan. "Noi il vim lichida pe Gaddafi", spun pustii, in timp ce ii ajuta pe adevaratii soldati sa curete si sa transporte armele, multe dintre ele create artizanal in ateliere improvizate la Misrata.

Peste 1.100 de libieni au fost ucisi in raidurile NATO, de la inceputul operatiunii impotriva regimului lui Muammar Gadddafi, iar alti 4.500 au fost raniti, a declarat, miercuri, procurorul general al Libiei, Mohamed Zekri Mahjoubi.

El a anuntat, intr-o conferinta organizata pentru presa straina, ca a depus plangere in tribunale libiene impotriva secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pe care il acuza de comiterea de crime de razboi.

"In calitate de secretar general al NATO, Rasmussen este responsabil pentru actiunile acestei organizatii, care a atacat un popor neinarmat, omorand 1.108 civili si ranind alti 4.537 in timpul bombardamentelor de la Tripoli si din alte orase si sate", a spus Mahjoubi.

Alianta Nord-Atlantica a preluat conducerea operatiunilor militare din Libia la 31 martie si incearca de cinci luni sa determine inlaturarea de la putere a regimului condus de Kadhafi. Liderul libian, aflat la putere de 42 de ani, a declarat vineri ca regimul sau nu va fi inlaturat si a amenintat ca va trimite teroristi sinucigasi pentru a comite atentate in Europa.

Curtea Penala Internationala (CPI) a anuntat lansarea unui mandat de arestare impotriva lui Muammar Gaddafi, pentru crime impotriva umanitatii comise in Libia incepand de la 15 februarie. Judecatorii au emis de asemenea mandate de arestare pentru crime impotriva umanitatii pe numele lui Seif Al-Islam, fiul lui Gaddafi, si al sefului serviciilor de informatii libiene, Abdallah Al-Senoussi.

Citeste si:
50 de ani de la primul pas pe Luna: Romania, printre tarile din...
50 de ani de la primul pas pe...


Parchetul federal german a deschis o ancheta impotriva liderului libian, Muammar Gaddafi, pentru posibile crime impotriva umanitatii, in Libia. Germania s-a dotat, in 2002, cu o lege care ii permite sa ancheteze autori ai unor genociduri, crime contra umanitatii si crime de razboi, peste tot in lume.

Germania a refuzat sa participe la operatiunila NATO pentru protejarea civililor libieni impotriva abuzurilor lui Kadhafi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.