Peste 1.100 de libieni au fost ucisi in raidurile NATO, de la inceputul operatiunii impotriva regimului lui Muammar Gaddafi, iar alti 4.500 au fost raniti, a declarat, miercuri, procurorul general al Libiei, Mohamed Zekri Mahjoubi.

El a anuntat, intr-o conferinta organizata pentru presa straina, ca a depus plangere in tribunale libiene impotriva secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pe care il acuza de comiterea de crime de razboi, relateaza MEDIAFAX.

"In calitate de secretar general al NATO, Rasmussen este responsabil pentru actiunile acestei organizatii, care a atacat un popor neinarmat, omorand 1.108 civili si ranind alti 4.537 in timpul bombardamentelor de la Tripoli si din alte orase si sate", a spus Mahjoubi, citat de AFP.

El a citit un act de acuzare in zece puncte, in care secretarul general al NATO este acuzat de crime de razboi si tentativa de asasinare a lui Gaddafi, agresiune deliberata impotriva unor civili nevinovati, uciderea unor copii si tentativa de inlaturare a regimului libian si inlocuire a acestuia cu o putere care sa permita NATO si tarilor occidentale sa controleze bogatiile Libiei. [Victimele raidurilor NATO din Libia]

Magistratul libian a precizat ca Libia urmeaza sa formuleze plangeri impotriva NATO si in fata unor tribunale internationale.

Alianta Nord-Atlantica a preluat conducerea operatiunilor militare din Libia la 31 martie si incearca de cinci luni sa determine inlaturarea de la putere a regimului condus de Gaddafi. Liderul libian, aflat la putere de 42 de ani, a declarat vineri ca regimul sau nu va fi inlaturat si a amenintat ca va trimite teroristi sinucigasi pentru a comite atentate in Europa.

Citeste si: Muammar Gaddafi ameninta ca ataca Europa

Curtea de la Haga lanseaza un mandat de arestare impotriva lui Gaddafi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.