Purtatorul de cuvant al regimului libian, Moussa Ibrahim, a afirmat marti ca 718 civili au fost ucisi si 4.067 au fost raniti, in cursul raidurilor NATO si ale coalitiei internationale, de la inceputul operatiunilor lor in Libia, la 19 martie, si pana la 26 mai, relateaza AFP.

"De la 19 martie si pana la 26 mai, am avut 718 martiri in randul civililor si 4.067 de raniti, dintre care 433 grav", a declarat Ibrahim, in cadrul unei conferinte de presa, citand un bilant al Ministerului Sanatatii.

Potrivit purtatorului de cuvant, aceste cifre nu includ victimele din randul militarilor libieni, numar pe care Ministerul Apararii a "refuzat" sa il divulge, transmite MEDIAFAX.

Regimul libian, afectat de o revolta fara precedent de la jumatatea lui februarie, este vizat de peste doua luni de raidurile unei coalitii internationale, care a intervenit la 19 martie pentru a asigura protectia civililor, in baza Rezolutiei 1.973 a Consiliului de Securitate al ONU. Alianta Nord-Atlantica a preluat la 31 martie comanda operatiunilor din Libia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.