Doi tineri au fost condamnati in Marea Britanie la patru ani de inchisoare pentru incitare la violente prin intermediul retelelor sociale, in cadrul revoltelor care au afectat tara saptamana trecuta.

  • Evenimente: “Distrugerea orasului Northwich” si “Organizarea unei revolte”

Jordan Blackshaw, in varsta de 20 de ani, a creat un eveniment pe Facebook, intitulat "Distrugerea orasului Northwich" (nord-vestul Angliei). Potrivit procurorului Martin McRobb, pagina a fost creata la 9 august, relateaza AFP.

Al doilea acuzat, Perry Sutcliffe-Keenan, in varsta de 22 de ani, a incitat la revolta in cartierul sau din Warrington (nord-vestul Angliei), deschizand o pagina pe Facebook intitulata "Organizarea unei revolte", potrivit MEDIAFAX.

Cei doi tineri au "folosit Facebook pentru a organiza tulburari grave in momentul in care astfel de incidente se produceau in alte regiuni ale tarii", a declarat procurorul.

  • Consecinta: Condamnarea la 4 ani de inchisoare

Politia a actionat "rapid pentru a inchide aceste site-uri si a se asigura ca nimeni nu participa la aceste evenimente planificate. Totusi, aceste mesaje au generat panica si un sentiment de revolta in cadrul cartierelor", a afirmat el.

"Daca ne aducem aminte in ce masura a fost folosita tehnologia pentru a incita oamenii sa comita acte infractionale (in timpul revoltelor de saptamana trecuta din tara), este usor de inteles" de ce au fost condamnati cei doi suspecti la patru ani de inchisoare, a apreciat unul dintre oficialii politiei locale.

Marea Britanie a fost zguduita, saptamana trecuta, de cele mai grave violente urbane din ultimii 30 de ani. Sute de magazine au fost atacate si jefuite, numeroase cladiri au fost incendiate si cinci persoane au murit. Autorii tulburarilor au recurs la retelele sociale Facebook si Twitter, precum si la mesageria BlackBerry, pentru a se organiza.

"Razboi" la Londra: Protestatarii au strategii de autoaparare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.