Mai mult de 1.300 de barili de petrol s-au scurs in Marea Nordului, pe coasta Marii Britanii, a anuntat Guvernul.

O alta scurgere a fost descoperita in zona platformei de petrol Gannet Alpha. Compania de petrol lucreaza momentan la localizarea celei de-a doua scurgeri, informeaza BBC.

Prima scurgere de petrol depistata este una dintre cele mai grave din ultimul deceniu si a avut loc la un oleoduct al platformei petroliere Gannet Alpha. Platforma apartine grupului petrolier Shell si se afla la aproximativ 180 de kilometri in larg fata de Aberdeen, localitate din estul Scotiei, informeaza publicatia britanica The Guardian, in editia sa electronica.

Conform companiei, scurgerea de petrol a fost "mult redusa", dar nu s-a oprit complet.

Asociatiile ecologiste au avertizat ca ea ar putea dauna faunei din zona, in special pasarilor, desi compania de petrol incearca sa minimalizeze daunele.

Asociatia ecologista Greenpeace a criticat compania Shell pentru ca nu a fost indeajuns de deschisa in furnizarea informatiilor despre modul cum evolueaza scurgerea de petrol, care a fost descoperita miercuri si nu a fost facuta publica decat abia vineri.

Shell a declarat luni ca volumul de petrol scurs pana acum nu poate fi cuantificat, dar s-a estimat a fi de 1.300 de barili, cu o scurgere reziduala de aproximativ 5 de barili pe zi. Scurgerile de anul trecut in Golful Mexic au fost estimate la 70.000 de barili pe zi. Compania petroliera a afirmat ca nu poate prezice cand scurgerea va fi oprita complet. [Mareea neagra din Golful Mexic se poate repeta]

Departamentul Energiei si Schimbarilor Climatice din cadrul Guvernului britanic considera ca riscurile pentru viata pasarilor ar fi mici, intrucat este putin probabil ca petrolul sa ajunga la mal.

Aceasta scurgere de petrol se estimeaza a fi cea mai importanta inregistrata dupa 2001 in largul coastelor britanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.