Barack Obama a promis luni ca Statele Unite vor reusi in misiunea lor in Afganistan, in pofida decesului a 30 de militari americani in urma prabusirii elicopterului in care se aflau, doborat sambata de talibani.

"Pierderea lor este o amintire dureroasa a riscurilor pe care barbatii si femeile in uniforma si le asuma in fiecare zi in numele tarii lor", a declarat presedintele american in cadrul unei alocutiuni la Casa Alba.

"Stiu ca trupele noastre vor continua misiunea dificila de a asigura tranzitia catre un Guvern afgan mai puternic si de a se asigura ca Afganistanul nu este un refugiu pentru teroristi. Vom continua si vom reusi", a afirmat Obama, potrivitr MEDIAFAX.

Prabusirea elicopterului american reprezinta incidentul cel mai grav pentru coalitia internationala
de la inceputul conflictului afgan, in 2001. Treizeci de militari americani, majoritatea membri ai fortelor speciale, sapte soldati afgani si un translator civil au murit in urma prabusirii elicopterului.


"Acesti barbati si femei isi pun viata in joc in numele valorilor care ne unesc ca natiune", a subliniat Obama. "Iar unii dintre ei, ca cei 30 de americani care au murit la acest sfarsit de saptamana, isi dau viata pentru tara lor", a continuat el.

"Este de responsabilitatea noastra sa facem in asa fel ca ei sa lase mostenire o America ce reflecta curajul lor, angajamentul lor si sensul binelui comun", a conchis presedintele american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.