Zeci de oameni din Rawa Buaya, Jakarta, Indonesia, sar de pe sine atunci cand trenul este foarte aproape si se aseaza la loc, de indata ce a trecut ultimul vagon.
Potrivit Associated Press, citata de MSNBC, in Indonezia, unde sistemul medical este la pamant si bolnavii nu pot plati retetele prescrise de medici, oamenii aleg o noua terapie, impulsurile electrice si nu oricum, ci asezandu-se pe sinele de cale ferata si asteptand trenul. Zeci de oameni sar de pe sine atunci cand trenul este foarte aproape si se aseaza la loc, de indata ce a trecut ultimul vagon.

  • Medicii spun ca nu exista dovezi ca aceasta terapie ar face bine

O femeie bolnava de 13 ani a spus insa ca, de cand se aseaza pe sine i-au scazut tensiunea si colesterolul si nu mai are insomnii.

Ignorand semnalele luminoase ale trenului si pericolul iminent, Sri Mulyati, se aseaza pe sinele de cale ferata, alaturi de zecile de oameni aliniati in acelasi mod. Pacientul de 50 de ani, bolnav de diabet, a renuntat la doctori fiindca nu-si mai permite medicamentele scumpe pe care le prescriu si considera ca ultima sansa este electricitatea.

"O sa continui sa fac asta pana cand voi fi complet vindecat", a declarat Mulyati.

Tratamentele medicale "babesti" sunt foate populare in Asia, unde zvonurile despre vindecarile produse dupa atingerea unei pietre magice sau dupa ce bolnavii mananca excremente ale vacilor sacre atrag mii de oameni.

Acest lucru se intampla cu precadere in Indonezia, deoarece din 1998, dictatorul Suharto a creat doar haos in sistemul bugetar si in centralizarea efortului de a crea un sistem de sanatate viabil, a declarat Marius Widjajarta, capul Indonesian Health Consumers Empowerment Foundation, citat de abc12.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.