Numarul muncitorilor est-europeni care au emigrat in Olanda din 2004 depaseste estimarile.
Numarul muncitorilor din centrul si estul Europei care au emigrat in Olanda in ultimii sapte ani depaseste cu mult estimarile autoritatilor, a afirmat Guvernul olandez, citat de Radio Netherlands in pagina electronica.

In 2004, Biroul pentru Analize de Politica Economica (CPB) a estimat ca intre 7.000 si 15.000 de persoane din noile state membre ale Uniunii Europene se vor muta in Olanda pana in 2006. Acest numar se adauga celor 10.000 de muncitori sezonieri obisnuiti.


Cu toate acestea, la inceputul lui 2008, cel putin 100.000 de est-europeni se aflau in Olanda, potrivit estimarilor, si aproape 200.000 erau inregistrati la autoritatile olandeze la inceputul acestui an. Numarul real al muncitorilor imigranti este dificil de apreciat, deoarece multi nu sunt inregistrati.

Ministrul Afacerilor Sociale, Henk Kamp, subliniaza ca muncitorii straini sunt bineveniti, cat timp sunt capabili sa-si asigure existenta. El afirma ca un numar limitat de imigranti est-europeni cer ajutoare sociale, dar recunoaste ca acesta este in crestere. In primavara, el a anuntat masuri mai stricte in legatura cu persoanele din Polonia, Romania si Bulgaria, pentru a combate aceasta tendinta.

Kamp considera de asemenea ca este un lucru negativ faptul ca "sunt angajati tot mai multi imigranti pentru munca manuala sau necalificata, in timp ce sute sau mii de persoane care ar putea munci stau si cer ajutoare sociale".



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.