Camerista care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn de infractiuni sexuale a fost audiata miercuri timp de opt ore, de procurorul din Manhattan, in special pe tema unei conversatii telefonice compromitatoare pe care a avut-o cu un detinut dupa presupusele fapte.

La inceputul lui iulie, New York Times a scris ca Nafissatou Diallo l-a sunat, la o zi dupa presupusa agresiune, pe un prieten incarcerat in Arizona pentru un caz de droguri. Ea ar fi afirmat, vorbind despre Strauss-Kahn: "Acest tip are multi bani, stiu ce fac", potrivit New York Times.

Aceasta conversatie este unul dintre elementele-cheie care au slabit acuzarea, au antrenat eliberarea conditionata a lui Dominique Strauss-Kahn si au pus sub semnul intrebarii motivatiile reale ale cameristei originare din Guineea, care afirma ca a fost violata la 14 mai intr-o camera a hotelului Sofitel din New York, relateaza AFP. [[VIDEO] Inca o femeie il acuza pe Strauss-Kahn de agresiune sexuala]

Potrivit ziarului, anchetatorii au avut nevoie de cateva saptamani pentru a traduce aceasta conversatie telefonica din limba fula, etnia de origine a lui Diallo. Alte media au afirmat ca traducerea acestor afirmatii, dificila, nu este limpede si ridica intrebari.

La iesirea miercuri din tribunalul din Manhattan, avocatul Kenneth Thompson a prezentat versiunea sa asupra faptelor, transmite Mediafax.

"Unele lucruri au fost amestecate in aceasta citare care a fost data (ziarului) New York Times", a declarat el. "Am ascultat aceasta inregistrare si ea arata ca victima nu a pronuntat niciodata aceste cuvinte", a precizat acesta.

"Ea i-a spus acestei persoane ca «cineva a incercat sa ma violeze si este cineva care are putere, un om important»", a dat asigurari avocatul. [Ce s-a intamplat in camera 2.806 a hotelului Sofitel din New York?]

Intr-un interviu acordat televiziunii americane ABC si difuzat luni si marti, Diallo a declarat ca nu a pronuntat niciodata cuvintele care ii sunt atribuite de cotidian. Camerista a precizat ca a spus "stiu ce fac" in momentul in care evoca, la telefon, recurgerea la un avocat.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Thompson a mai afirmat miercuri ca clienta sa are "dreptul de a angaja propria actiune in justitie", in civil, pentru a cere fostului director al Fondului Monetar International despagubiri.

Citeste si: Audierea lui Dominique Strauss Kahn, amanata pentru 23 august

Cine se afla in spatele "complotului" Strauss-Kahn?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.