Mai multe afise in care apare presedintele rus, Dmitri Medvedev, imbracat intr-un costum asemanator cu cel al supereroului Captain America si sloganul "Capitanul Rusia, primul domn" au aparut marti pe strazile din Moscova.

In imagini, Medvedev poarta o uniforma in culorile albastru, rosu si alb ale eroului de benzi desenate, personaj care apare si in filmul "Captain America: First Avenger", care ruleaza in cinematografe in iulie si august, relateaza AFP.

Filmul prezinta povestea unui tanar slabut, care se trasforma artificial, in urma unui proiect stiintific secret, in aparator atotputernic al idealurilor americane.

Serviciul de presa al Kremlinului a refuzat sa faca orice comentariu in legatura cu aparitia afiselor pe strazile din Moscova.

Analistii politici considera ca Dmitri Medvedev ii datoreaza functia mentorului sau, Vladimir Putin, care, dupa doua mandate prezidentiale (2000 - 2008), a preluat functia de prim-ministru. [Medvedev vrea din nou presedintia, dar nu candideaza impotriva lui Putin]

Inaintea afiselor cu Medvedev, pe strazile capitalei ruse au fost vizibile si afise cu Putin, prezentat in postura de James Bond, cu o arma in mana.

La Moscova au mai putut fi vazute si fotomontaje care promovau aparent un centru comercial si care ii prezentau pe Medvedev si Putin in pantaloni scurti si tricouri de tenis, insa Guvernul a cerut primariei sa elimine afisele. O alta campanie l-a vizat pe liderul libian, Muammar Kadhafi, peste imaginea caruia scria "Caut apartament". ["Super Putin", eroul unei benzi desenate]

Captain America este un super-erou de benzi desenate, ce poarta un constum inspirat din drapelul american. Personajul a aparut in decembrie 1940, fiind creat de Jack Kirby si Joe Simon. Ca toti desenatorii din epoca, care doreau sa profite de pe urma "modei" lansate de Superman in 1938, numerosi editori americani de benzi desenate au incercat in acea perioada sa creeze super-eroi carismatici.

Citeste si: Putin: Dupa alegerile din Rusia va trebui "sa ma spal"

Citeste si:
Medvedev: „Primirea Ucrainei în NATO ar însemna un al treilea...
Medvedev: „Primirea Ucrainei...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.