Dmitri Medvedev a declarat ca ar vrea un al doilea mandat la presedintia Rusiei, dar a respins posibilitatea ca el si premierul Vladimir Putin sa candideze unul impotriva celuilalt la alegerile din 2012, relateaza Financial Times, in editia electronica de duminica.

Medvedev a reiterat ca el si Putin vor decide impreuna cine va candida. "Cred ca orice lider care ocupa un post ca cel de presedinte trebuie pur si simplu sa vrea sa candideze", a declarat el intr-un interviu pentru Financial Times.

Medvedev a respins speculatiile potrivit carora amandoi ar trebui sa candideze la alegerile din 2012, afirmand ca acest lucru "este greu de imaginat". "Vladimir Putin si cu mine - iar Vladimir Putin este colegul meu si un vechi prieten - reprezentam una si aceeasi forta politica. Iar competitia intre noi ar putea fi in detrimentul sarcinilor si scopurilor noastre", a afirmat el, citeaza MEDIAFAX.

Presedintele rus a insistat ca in pofida semnelor recente de dezacorduri, "a spune ca exista o prapastie care se casca" intre el si premier "este absolut inadecvat".

Problema privind cine va fi candidatul oficial la presedintie la alegegrile din martie 2012 a devenit un subiect central al politicii rusesti.
Pe de alta parte, presedintele rus a sugerat ca, in cazul in care va castiga un al doilea mandat, va introduce un sistem politic mai competitiv, esential pentru realizarea viziunii sale privind modernizarea Rusiei. "Competitia politica este necesara pentru dezvoltarea economiei", a declarat el.

Intr-una dintre cele mai liberale declaratii ale sale, Medvedev a declarat ca unele dintre masurile implementate de Putin, mentorul si predecesorul sau la presedintiei, ar trebui eliminate. El a sugerat ca alegerea guvernatorilor, suprimata de Putin, ar putea fi restabilita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.