Premierul rus Vladimir Putin este un spererou de arte martiale aflat la conducerea unei echipe in care apare presedintele Dmitri Medvedev, descris drept un "gnom", intr-o banda desenata comica, foarte in voga pe Internet in Rusia, relateaza AFP.

Desenele si textele "Super Putin, un ca om obisnuit", care pot fi vizionate pe site-ul www.superputin.ru, au fost publicate "cu un an inainte de sfarsitul lumii".

Rusia va alege in 2012 viitorul presedinte si expertii analizeaza toate semnele care ar putea sugera ca actualul sef de stat si puternicul sau premier vor fi candidati, cei doi neexcluzand pana in prezent o astfel de ipoteza.

In timp ce "Super Putin" este opera artistilor independenti, utilizatorii de Internet afirma ca aceasta banda desenata ar putea descrie partial ce se intampla in culisele tratativelor pentru prezidentiale sau chiar ca a fost comandata de Kremlin.

Putin, imbracat intr-un chimono si descris ca un barbat "cu un caracter nordic", reuseste sa salveze un autobuz plin cu pasageri, amenintat de o explozie cu bomba.

"Voi merge cu peste 80 de kilometri pe ora"
, afirma Putin, strangand din dinti, inainte de a apasa pe acceleratie. El primeste apoi ajutorul lui Medvedev, imbracat pe jumatate intr-un costum de urs brun, care trimite iPad-ul sau pentru a dezamorsa bomba.

Medvedev este cunoscut pentru pasiunea sa pentru dispozitivele electronice, iar Putin pentru judo, disciplina la care detine centura neagra.

In cursa sa nebuna, autocarul este atacat de o multime de zombi care striga "Lasati-ne sa ne alegem guvernantii" si "Eliberati-l pe Hodorkovski", cu care pana la urma Putin se intalneste.

"Voiam sa atragem atentia asupra situatiei politice deprimante din Rusia si sa cream un dialog", a declarat pentru AFP autorul textelor, Serghei Kalenik, subliniind ca unele mass-media au refuzat sa publice banda desenata deoarece Medvedev este descris drept un "gnom".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.