Reteaua terorista al-Qaida probabil isi va schimba strategia sub conducerea lui Ayman al-Zawahiri, concentrandu-se mai mult pe atacarea obiectivelor americane si occidentale din strainatate, afirma oficiali americani.

Noua strategie de atac a lui al-Zawahiri pare sa fie pe placul liderilor al-Qaida din Pakistan si filialelor retelei, in special a celei din Yemen, pentru ca, noul mod de operare al al-Qaida Yemen este: "comite orice fel de atentat, chit ca este spectaculos sau nu", relateaza Wall Street Journal.

In acest context, Statele Unite vor trebui sa modifice operatiunile antiteroriste, mai ales daca celulele al-Qaida din Yemen si din nordul Africii vor incerca sa atace obiective americane sau occidentale din Europa sau Africa. Astfel de atacuri vor aduce aminte de atentatele care au vizat in 1998 ambasadele americane din Kenya si Tanzania, atribuite lui al-Zawahiri, transmite Mediafax.

"Nu voi fi surprins sa vad atacuri in stilul anilor 1990 asupra ambasadelor si consulatelor americane din strainatate ", afirma Seth Jones, analist la Rand Corporation.

"Administratia Barack Obama anunta in iunie ca reteaua terorista al-Qaida continua sa fie "principala amenintare la adresa securitatii Statelor Unite", chiar si dupa eliminarea fostului lider Osama ben Laden.

Citeste si: Al-Qaeda se pregateste de atac. Cine e pe lista ?

Care sunt prietenii teroristi ai gruparii Al Qaeda?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.