Demisia, duminica, a sefului Scotland Yard, Sir Paul Stephenson, acuzat in cazul scandalului privind interceptarile efectuate in cadrul grupului Murdoch, risca sa-l puna in dificultate pe premierul britanic David Cameron, aprecia luni presa britanica.

Acesta din urma este acuzat ca a angajat un fost redactor-sef adjunct al News of the World, Andy Coulson, suspectat in prezent ca a "conspirat pentru interceptarea comunicatiilor", transmite AFP. [De ce se inchide tabloidul News of the World?]

Coulson a demisionat in 2007 de la tabloid si a devenit ulterior directorul de comunicare al lui David Cameron, post pe care l-a abandonat in ianuarie din cauza acestui scandal, relateaza Mediafax.


Demisia directorului Scotland Yard Paul Stephenson "arata ca criza se propaga acum in presa, politica si politie", apreciaza The Guardian (stanga) in editorialul sau, adaugand ca "acum, premierul se afla intr-adevar in dificultate".

Daily Telegraph (centru dreapta) anticipeaza vremuri grele pentru Cameron. "Departe de a reduce presiunea asupra lui David Cameron, plecarea lui Sir Paul o sporeste", considera cotidianul.

"Dupa ce Cameron a facut greseala fatala de a-l numi pe Andy Coulson (...), el a inceput sa fie implicat in aceasta tenebroasa afacere. Nu sunt semne ca aceasta va inceta", adauga Daily Telegraph.

La randul sau, Daily Mail (conservator) titreaza pe prima pagina "Dezintegrarea politiei londoneze", in timp ce Times, detinut de Murdoch, apreciaza ca Stephenson "avea dreptate sa demisioneze", dar ca politia "are un drum lung de parcurs pentru a recastiga increderea publicului".

"Politia, in calitate de depozitar al fortei in cadrul statului, ar trebui sa beneficieze de increderea publicului mai mult decat alte institutii. Sir Paul a luat un start bun (demisionand) dar este putin probabil ca acesta sa reprezinte sfarsitul afacerii".

Citeste si: Rupert Murdoch are in plan sa vanda publicatiile britanice

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Se ingroasa gluma: FBI declanseaza o ancheta la News Corp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.