Procesul de globalizare a fost indentificat ca fiind unul din cei mai mari factori de risc cu care planeta noastra se confrunta.

Legaturile internationale din ce in ce mai stranse si largi duc la evenimente majore precum raspandirea bolilor sau colaps finanaciar.

Organizatia de Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) a avertizat ca globalizarea si viteaza cu care oamenii si bunurile circula, reprezinta factori de risc care vor aduce pe viitor problem.

Raportul OECD, Future of Global Shocks, a indentificat cinci categorii majore de risc – pandemiile, atacurile cibernetice, crize financiare, lupte civile si furtuni geomagnetice care ar putea afecta sistemele de telecomunicatii, scrie News.com.au.

Organizatia aminteste de Sindromul Respiratiei Severe Acute (SARS) din 2003 si de incendiile din Rusia de anul trecut, pentru a releva ca dezastrele sunt primele care se raspandesc cel mai rapid.

Potrivit lor, “nevoia de antibiotice noi este din ce in ce mai mare pentru a tine pasul cu dezvoltarea de bacterii care sunt din ce in ce mai rezistente la medicamente”.

Incendiile din Rusia au dus la scumpirea alimentelor la nivel global, ceea ce eventual a dus la evenimente sociale majore in Orientul Mijlociu.

OECD sugereaza in acest raport ca nivelul de cooperare dintre tari sa ajunga la acel nivel in care sistemul de evertizare sa fie atat de dezvoltat incat sa poata face fata unui nou val de dezastre.

Liderii politici ar trebui sa faca in asa fel incat sa coordoneze sau sa reduca intr-un fel toate amenintarile care ameninta la nivel global”, scrie raportul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.