O fetita in varsta de opt ani a fost ucisa in sudul Afganistanului, dupa ce insurgentii au folosit-o intr-un atac cu bomba asupra politiei locale, a anuntat guvernul de la Kabul, citat de BBC News Online.

Ministerul de Interne afgan a precizat ca insurgentii i-au dat fetitei un pachet, cerandu-i sa-l duca pana la un vehicul al politiei, si au detonat incarcatura in momentul in care copilul s-a apropiat de masina.

Atentatul, despre care Ministerul afgan de Interne afirma ca reprezinta "o crima si un act rusinos", a avut loc in provincia Uruzgan si s-a soldat cu moartea fetitei, transmite MEDIAFAX.

Incidentul a avut loc a doua zi dupa un atac asupra unui spital din estul Afganistanului, soldat cu 38 de morti, potrivit ultimelor bilanturi.

Atentatul din provincia Uruzgan a avut loc intr-o regiune izolata, iar BBC precizeaza ca informatiile nu au putut fi verificate din surse independente.

"Copilul, cu inima curata si de buna-credinta, a luat pachetul si s-a indreptat catre masina politiei", precizeaza comunicatul Ministerului de Interne. "Cand se apropia de masina politiei, inamicul a detonat bomba cu ajutorul unei telecomenzi, omorand copilul nevinovat", adauga textul.

Guvernatorul din districtul Char Cheno, unde a avut loc atacul, a declarat ca fetita locuia intr-un sat din apropiere.

Citeste si: Fetita kamikaze de 9 ani, arestata in Pakistan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.