Epidemia provocata de bacteria E.coli s-a soldat cu noi victime in Germania, bilantul ajungand la cel putin 43 de morti in Europa, potrivit autoritatilor sanitare germane.

Doar una dintre persoane a murit in afara Germaniei, si anume o femeie din Suedia, a precizat Institutul Federal pentru Supraveghere Sanitara Robert Koch, relateaza MEDIAFAX.

  • In cadrul epidemiei, care s-a propagat prin consumul de seminte germinate, au fost inregistrati aproximativ 3.800 de bolnavi, in 16 tari, dintre care 850 de bolnavi in stare grava, a anuntat joi, pe de alta parte, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Numarul noilor cazuri inregistrate scade in mod constant, de la varful epidemiei, inregistrat la 22 mai. Dar, daca se tine cont de intarzierea in semnalarea cazurilor, numarul total de bolnavi din Germania va creste, in continuare, a subliniat OMS.


Potrivit unui studiu al unor cercetatori de la Universitatea din Munster, publicat miercuri in revista Lancet, bacteria "ucigasa" este o combinatie de doua tulpini, si anume o tulpina Ehec (E.coli enterohemoragic) si o tulpina Eaec (E.coli enteroagregativ), deosebit de periculoasa, din cauza capacitatii sale de a se atasa de peretele intestinal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.