Alegatorii din Republica Moldova voteaza duminica in cel de-al doilea tur al scrutinului pentru desemnarea primarilor, care se desfasoara in 512 localitati din tara, inclusiv la Chisinau, relateaza Info-Prim Neo, in pagina electronica.

Turul doi al scrutinului pentru alegerea primarului se desfasoara in 512 localitati din Republica Moldova , pe buletinele de vot figurand primii doi candidati care au acumulat cele mai multe voturi in primul tur de scrutin, la 5 iunie, relateaza MEDIAFAX.

Cele 1.248 de sectii de votare din tara in care se desfasoara turul doi au fost deschise la ora 7.00 si se vor inchide la ora 21.00.

Toate cele 300 de sectii de votare din municipiul Chisinau s-au deschis fara incidente, la urne fiind asteptate, in capitala, peste 600.000 de persoane cu drept de vot.

Candidatul Partidului Comunistilor din R.Moldova (PCRM), Igor Dodon, se confrunta duminica, in turul doi al alegerilor pentru primaria Chisinau, cu primarul in exercitiu, liberalul Dorin Chirtoaca, dupa o campanie plina de acuzatii intre cei doi rivali. [Comunistii castiga primaria Chisinaului]

In sectorul Centru al capitalei, unde este testat registrul electronic al alegatorilor, pana in jurul orei 08.20 au reusit sa voteze 1.500 de alegatori, potrivit Comisiei Electorale Centrale.

Spre deosebire de primul tur, astazi de la cabinele de vot lipsesc draperiile. Decizia a fost luata de Comisia Electorala Centrala si sustinuta de Curtea de Apel, pentru a contracara posibilele fraude electorale, informeaza Jurnal de Chisinau, in editia electronica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.