Candidatul comunist la Primaria Chisinaului, Igor Dodon, a obtinut 52 la suta din voturi, in timp ce primarul in exercitiu, liberalul Dorin Chirtoaca, a fost votat de 43 la suta dintre alegatori, potrivit rezultatelor anuntate dupa numararea a 99 la suta din voturi, informeaza ProTV Chisinau.

Conform rezultatelor preliminare citate de Mediafax, Dodon va deveni primar al capitalei moldovene din primul tur de scrutin.

Actualul primar al Chisinaului, liberal Chirtoaca, pe care exit-pollul il dadea castigator din primul tur de scrutin, a acumulat doar 43% din voturi, in timp ce Valentina Buliga, reprezentanta a Partidului Democrat, are 2% din sufragii. Ceilalti zece candidati au obtinut sub un punct procentual fiecare, scrie Cotidianul.

In ceea ce priveste Consiliul Municipal, alianta prooccidentala aflata la guvernare a pierdut si aici. Dupa numararea a 90% din voturi, comunistii au 27 de locuri (49,9% din sufragii), urmati de liberali cu 16 locuri (29,8%), PLDM - 7 locuri (12,8%) si PD - un loc (2,7%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.