Comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, John Dalli, a lansat o campanie anti-fumat pe o perioada de trei ani, sub sloganul "Fostii fumatori sunt de neoprit", avand ca obiectiv incurajarea tinerilor adulti cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani sa renunte la fumat.

Campania va folosi exemplul fostilor fumatori care au renuntat la tutun ca model pentru cei care doresc, la randul lor, sa mearga pe aceasta cale. De asemenea, li se vor oferi fumatorilor sfaturi practice pentru a-i ajuta sa renunte la fumat.

Se va acorda o atentie speciala anumitor grupuri cum ar fi femeile sau cetatenii din categoriile dezavantajate sub aspect socio-economic . Astfel, mesajul "Fostii fumatori sunt de neoprit" va patrunde in toate colturile Uniunii Europene si in toate palierele demografice, relateaza MEDIAFAX.

Printre instrumentele campaniei se afla si iCoach, o platforma digitala de consultanta pentru sanatate disponibila in toate limbile oficiale ale UE. Spre deosebire de celelalte instrumente de profil, iCoach se concentreaza pe acele persoane care doresc sa renunte la fumat si pe cele care au un risc mare de recurenta.

In UE, unul din trei oameni fumeaza. Se estimeaza ca aproximativ 650.000 de cetateni UE mor prematur in fiecare an din cauza consumului de tutun, iar aceasta cifra include si nefumatorii.

Din 2005, Comisia Europeana finanteaza in UE campanii de informare impotriva fumatului. Campania precedenta intitulata "HELP" s-a desfasurat intre 2005 si 2010 si s-a concentrat pe prevenirea fumatului in randul tinerilor.

Citeste si: Se interzice fumatul in spatiile publice?


TOP 10 sfaturi pentru primele zile de nefumator


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.