Fumatul ar putea fi interzis in spatiile publice inchise, iar fumatorilor le-ar putea fi destinate baruri si discoteci speciale, potrivit unui proiect adoptat in Comisia de sanatate a Senatului.

  • Fumatorii ar putea avea baruri si discoteci speciale

Senatorii din Comisia pentru sanatate au aprobat astazi o propunere legislativa care interzice fumatul in spatiile publice inchise, insa au adoptat un amendament care permite fumatul in baruri, discoteci, restaurante si alte unitati cu destinatii similare, organizate exclusiv pentru fumatori.

Propunerea legislativa o are ca initiator pe Manuela Mitrea, deputat PSD. La propunerea senatorului Tudor Udristoiu (PDL), membrii comisiei parlamentare au adoptat un amendament care prevede ca fumatul va fi permis numai in baruri, discoteci, restaurante si alte unitati publice cu destinatii similare, organizate exclusiv pentru fumatori, cu o suprafata maxima de 150 mp. Amendamentul mai propune ca in aceste unitati sa nu aiba acces tinerii care nu au implinit varsta de 18 ani.

La propunerea senatorului Ion Vasile, comisia a adoptat si un amendament care prevede ca sumele provenite din amenzile contraventionale aplicate in baza acestei legi sa fie destinate programelor de sanatate.

  • Un roman moare la fiecare 15 minute din cauza fumatului

Un roman moare la fiecare 15 minute din cauza fumatului. Este motivul invocat de catre deputatul PSD Manuela Mitrea. Discutiile au inceput in aceasta dimineata, noul proiect lovindu-se de reactia mai multor senatori care s-au revoltat impotriva masurii. Acestia si-au aprins tigari in timpul sedintei si spun ca proiectul este discriminatoriu pentru cei care nu se pot lasa de fumat, scrie realitatea.net.

  • Cati bani pot economisi romanii daca renunta la fumat?

Initiatorii proiectului de lege sustin ca statul roman ar face economii considerabile daca romanii ar renunta sa mai fumeze.
Mai mult, exista calcule care arata ca romanii care se lasa de fumat isi pot cumpara o masina sau isi pot achita avansul pentru un apartament in decurs de cinci ani.
Citeste si:
Tutunul încălzit și rezoluțiile de la început de an
Tutunul încălzit și...

Comisia de sanatate va da un raport in acest sens, urmand ca proiectul de lege sa ajunga in senat. Ultimul cuvant il au insa deputatii.

Citeste si: TOP 10 sfaturi pentru primele zile de nefumator

Noi scumpiri la tigari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.