Liderul retelei in Africa de Est, unul dintre actorii-cheie in atentatele impotriva ambasadelor americane soldate cu peste 200 de morti, a fost ucis.

Potrivit serviciilor de securitate al Guvernului de tranzitie somalez (TFG), doi presupusi membri ai shebab, printre care un strain, au fost ucisi in noaptea de marti spre miercuri in nordul capitalei somaleze in timpul unei confruntari la un baraj rutier.

"Unul dintre cei doi barbati care au fost ucisi este Fazul Abdullah, Allah sa ii binecuvanteze sufletul"
, a declarat pentru AFP un lider al shebab sub acoperirea anonimatului, citeaza MEDIAFAX.

Presupusul lider al Al-Qaida in Africa de Est, Fazul Abdullah Muhammad, a scapat de zece ani urmaririi americanilor, care au oferit in schimbul lui o recompensa de cinci milioane de dolari. Acesta a fost unul dintre autorii-cheie ai atentatelor impotriva ambasadelor americane la Nairobi si Dar es-Salaam, soldate in total cu 224 de morti in iulie 1998, fiind implicat si in atentatele antiisraeliene de la Mombasa (sud-est), soldate cu 15 morti la 28 noiembrie 2002.

In acelasi an, 2002, Abdullah a primit conducerea operatiunilor Al-Qaida pentru intreaga Africa de Est, potrivit serviciilor de securitate americane.

Citeste si: Al-Qaida, catre fratii din Occident: Apel la jihad

Ayman al-Zawahiri: Voi continua calea jihadului trasata de Ben Laden


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.