Coreea de Nord a testat saptamana trecuta o racheta cu raza scurta de actiune in Marea Galbena, primul test de acest fel din ultimul an si jumatate.

Phenianul a lansat o racheta de tip KN-06 in Marea Galbena, la jumatatea saptamanii trecute, anunta agentia sud-coreeana Yonhap citand surse din cadrul serviciilor de informatii, informeaza AFP.

Potrivit sursei citate, Phenianul incearca sa extinda raza de actiune a rachetelor KN-06, iar tirurile de saptamana trecuta reprezinta un test, relateaza MEDIAFAX.

Cotidianul JoongAng Ilbo a confirmat ca a fost lansata o racheta de tip KN-06, cu raza de actiune cuprinsa intre 100 si 110 kilometri.

Conform unui oficial militar, lansarea rachetei a fost planificata dupa o serie de amenintari facute saptamana trecuta de Phenian.
Daca informatia se va confirma, ar fi prima lansare a unei rachete cu raza scurta de actiune dupa incidentul din octombrie 2009, cand cinci rachete sol-sol au fost lansate spre coastele sud-coreene.

Citeste si: Coreea de Nord, gata de negocieri cu SUA si Coreea de Sud?

[VIDEO] Gulagurile nord-coreene, o realitate crunta?!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.