Muntii din Coreea de Nord inca ascund gulaguri secrete in care zeci de mii de prizonieri politici sunt condamnati la sclavie, potrivit Amnesty International.

Amnesty International a publicat nu doar marturia fostilor detinuti, dar si fotografii din satelit a lagarelor de concentrare unde peste 200.000 de prizonieri politici sunt condamnati la sclavie. Lagarele au fost fotografiate si in urma cu 10 ani, iar acum s-a observat ca au continuat sa se extinda, deoarece, pe masura ce Kim Jong-Il se pregateste sa-i predea "stafeta comunista" fiului sau Kim Jong-ONU, numarul detinutilor politici devine tot mai mare.

"Acestea sunt locuri tinute ascunse de rostul lumii, unde aproape intreaga gama de drepturi ale omului pe care legea internationala a incercat sa le protejeze de 60 de ani au fost ignorate", a declarat Sam Zarifi, directorul pentru Amnesty International Asia Pacific, citat de HotNews.ro.

Potrivit Adevarul.ro, Amnesty a intervievat cincisprezece fosti detinuti si gardieni, care au reusit sa fuga din Coreea de Nord. Povestirile lor completeaza tabloul ororilor care parca aduc cu cele ale Fenomenului Pitesti, trait de multi dintre detinutii politici ai romaniei. Toti nord-coreeni cu care au vorbit reprezentii Amnesty au declarat ca au fost supusi torturii si conditiilor inumane: mancarea era atat de putina incat au fost nevoiti sa manance sobolani, rame sau boabe de porumb din fecale de animale pentru a supravietui; toti erau obligati sa asiste la executii ale tovarasilor lor de munca, iar daca luau parte la ingroparea acestora primeau un plus de hrana; ziua de munca incepea la ora 4 dimineata si se termina la 8 seara, dupa care urmau doua ore de educatie ideologice, fara de care nu se primea permisiunea de somn.

Potrivit unui fost prizonier, 40% din detinuti au murit de foame intre 1999 si 2001. Amnesty spune ca sute de detinuti mor in fiecare an, victime ale torturii si ale climatului polar din timpul iernii din zona lagarelor.

Citeste si: Executati pentru ca au ridicat de pe jos manifeste anti-comuniste

Coreea de Nord, gata de negocieri cu SUA si Coreea de Sud?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.