Presedintele SUA, Barack Obama, ar pierde alegerile in 2012 daca adversarul sau republican ar fi Mitt Romney, conform unui sondaj de opinie publicat marti.

Mitt Romney, fost guvernator al statului Massachusetts (nord-est), este creditat cu 49% din voturi, iar Obama cu 46%, conform sondajului comandat de Washington Post si de ABC, informeaza AFP.

In schimb, Obama i-ar invinge pe toti ceilalti candidati republicani, diferenta cea mai mare fiind fata de Sarah Palin, care ar obtine doar 40 la suta din voturi, relateaza MEDIAFAX

Patruzeci si sapte la suta dintre americanii intervievati sunt de acord cu politicile lui Barack Obama, iar 49 la suta le dezaproba. [Obama vrea sa legalizeze 11 milioane de imigranti din SUA]

Doar 40 la suta dintre respondenti sunt de acord cu modul in care Obama gestioneaza situatia economica.

Mentinerea unei rate ridicate a somajului (9,1 la suta din populatia activa) si a deficitului bugetar ridicat apasa greu asupra moralului americanilor, care cred in proportie de 66 la suta ca tara se indreapta intr-o directie gresita.

Citeste si: Obama, dispus sa ordoneze o operatiune similara celei in care a fost ucis Osama


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.