Echipa lui Barack Obama pentru alegerile prezidentiale din 2012 s-a folosit de actul de nastere al liderului american pentru a decora, cu umor, obiectele publicitare care finanteaza campania sa electorala, a dezvaluit aceasta miercuri, relateaza AFP.

La trei saptamani de la publicarea fara precedent de catre Casa Alba a actului de nastere complet al presedintelui Statelor Unite, in incercarea de a-i reduce la tacere pe cei care sustin ca Obama nu poate fi presedinte deoarece s-a nascut in strainatate, facsimilul acestui document decoreaza cani si tricouri "Obama 2012", disponibile pe site-ul de Internet al candidatului.

  • Cum se fac bani pe seama certificatului de nastere a lui Obama?

Pentru minim 15 dolari, se poate achizitiona o cana cu o fotografie a lui Obama care poarta inscriptia "Made in the USA" (fabricat in Statele Unite) si imaginea actului de nastere al presedintelui mentionand 4 august 1961 la Honolulu, capitala arhipelagului american Hawaii din Pacific.

La 27 aprilie, Obama a calificat drept "prostii" dezbaterile privind nasterea sa pe teritoriul americane, intr-un moment in care Casa Alba publica acest nou document.

In timpul campaniei din 2008, o parte dintre adversarii lui Obama si-au exprimat indoiala ca acesta s-a nascut pe teritoriul american, asa cum cere Constitutia pentru a putea deveni presedinte.

Aceasta dezbatere s-a reaprins in aprilie, cand magnatul imobiliar Donald Trump, care sustinea ca se gandeste la o candidatura la investitura republicana pentru 2012 - dupa care a renuntat - a cerut sa vada certificatul de nastere complet.

In pofida acestei publicari, Obama a recunoscut luna trecuta ca aceasta controversa nu se va incheia. "Stiu ca vor fi mereu persoane pentru care, indifirent ce am publica, aceasta intrebare nu va fi niciodata transata", a declarat el.

"Nu exista nicio modalitate pentru a face sa dispara complet" aceste afirmatii, a amintit miercuri directoarea adjuncta a campaniei lui Obama, Julianna Smoot, pe site-ul de Internet al candidatului, www.barackobama.com.

Citeste si:
Trump a fost avertizat de fostul procuror general
Trump a fost avertizat de...

"Singurul lucru pe care il putem face este sa radem", a adaugat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.