Unul dintre avocatii lui Dominique Strauss-Kahn, William Taylor, afirma ca fostul director FMI este "pregatit sa lupte in justitie si sa isi sustina nevinovatia", subliniind ca la audierea de joi apararea va propune plasarea in resedinta supravegheata.

Fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn a fost adus la instanta din Manhattan unde va avea loc o audiere in cursul careia se va discuta cererea de eliberare pe cautiune, informeaza AFP citand politia din New York.

Avocatii lui Strauss-Kahn urmeaza sa ceara din nou, joi, justitiei statului New York sa il elibereze conditionat pe clientul lor dupa un prim esec luni.

Potrivit cererii Curtii Supreme a statului New York, difuzata miercuri seara pe site-ul de Internet al New York Times, Strauss-Kahn propune sa plateasca o cautiune de un milion de dolari, sa ramana intr-o resedinta din Manhattan 24 de ore din 24 si sa fie "supravegheat electronic".

"Vom propune din nou o cautiune de un milion de dolari, incredintarea in resedinta supravegheata si vom da asigurari ca Dominique Strauss-Kahn nu paraseste teritoriul american", a spus Taylor, citat de editia online a La Parisien.

Confirmand ca Strauss-Kahn nu va mai avea de-a face cu judecatoarea Melissa Jackson, care l-a audiat luni, William Taylor declara, citat de MEDIAFAX: "Va fi alt judecator si speram ca si alta decizie". Vom continua sa pledam nevinovat. Strauss-Kahn este optimist si pregatit sa lupte. Isi sustine nevinovatia".

Intrebat despre conditiile in care este detinut Strauss-Kahn, avocatul a explicat: "Este bine. Are o stare buna. Acest lucru este cel mai important. Sigur ca este si trist si acest lucru i se citeste in ochi. Una dintre probleme este ca nu are ceas si nici macar nu stie ce ora este. Este rau pentru el", a spus avocatul.

  • Strauss-Kahn parea relaxat inainte de retinerea pe aeroportul din New York

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn parea relaxat in momentul in care a urcat in avion, sambata, dupa presupusa agresiune sexuala, adresand un compliment vulgar insotitoarelor de bord, informeaza ziarul Le Point, in editia electronica.
Citeste si:
Efect catastrofal după arestarea lui Andrew Tate. Copiii îi copiază...
Efect catastrofal după...

Dupa urcarea la bordul cursei Air France cu destinatia Paris, directorul FMI le-a facut un compliment insotitoarelor de bord si a informat echipajul ca uitase telefoanele mobile la hotel si ca cineva urma sa i le aduca. Pilotii l-au informat ca decolarea nu putea fi amanata prea mult pentru recuperarea telefoanelor sale, transmite MEDIAFAX.

In acest context, nimeni nu a fost surprins cand doi barbati in civil s-au prezentat la usa avionului, avand insigne ale Autoritatii portuare si intreband de Dominique Strauss-Kahn. Nici macar directorul FMI nu a fost surprins initial, ci probabil abia cand i s-a comunicat ca va fi retinut.

Insa un fapt surprinzator totusi se intamplase: cu cateva minute inainte de retinerea directorului FMI, telefoanele mobile nu mai aveau semnal, ceea ce sugereaza ca politia a folosit un aparat de bruiaj pentru ca nimeni sa nu il avertizeze pe Strass-Kahn ca era cautat de politie.

Citeste si:
Dominique Strauss-Kahn, achitat de acuzatiile de proxenetism
Dominique Strauss-Kahn,...

Citeste si: 1 milion de dolari: Atat vrea Strauss-Kahn sa plateasca pentru eliberare

Avocatii lui Strauss-Kahn au multi asi in maneca pentru a-si exonera clientul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.