Fostul director general al Fondului Monetar International (FMI), in varsta de 62 de ani, acuzat de agresiune sexuala de o camerista de origine africana cu 30 de ani mai tanara decat el, este detinut, de luni, intr-o inchisoare din New York, in asteptarea deciziei unui juriu de a-l inculpa sau nu, anunta MEDIAFAX.

Daca va avea loc un proces, apararea sa condusa de reputatul Benjamin Brafman, avocat al mai multor vedete americane, inclusiv Michael Jackson, se va lupta pana la capat. Iar reclamanta ar putea sa se afle, in pofida vointei ei, in defensiva, subliniaza expertii.

"Cazurile de agresiune sexuala sunt foarte dificil de dovedit. Unul dintre principalele motive este ca exista rareori martori", apreciaza Brenda Smith, profesor la facultatea de drept a Universitatii americane din Washington.

Daca procurorii nu au dovezi materiale solide ca a avut loc un raport sexual, atunci apararea ar putea pleda ca nu s-a intamplat nimic intre Dominique Strauss-Kahn si imigranta din Guineea.

Deja, avocatii lui Strauss-Kahn au afirmat ca clientul lor lua pranzul in afara hotelului Sofitel, in momentul presupuselor fapte.

Daca, dimpotriva, procurorii detin dovezi solide ca a avut loc o relatie intre Dominique Strauss-Kahn, personalitate eminenta a Partidului Socialist francez, si camerista, ei vor trebui sa demonstreze ca aceasta relatie a fost consimtita.

In acest stadiu, va fi, deci, cuvantul respectatului director al FMI impotriva cuvantului unei tinere cameriste.

"Explicatia mea (daca as fi Dominique Strauss-Kahn) ar fi ca dormeam intr-o camera de hotel de 3.000 de dolari pe noapte (525 de dolari, potrivit FMI, n.red.). Prin urmare, nu aveam niciun motiv sa agresez sexual pe cineva. Daca voiam sex, puteam sa platesc pentru el", crede Smith.

Faptul ca Strauss-Kahn este francez si ca reclamanta este originara dintr-o tara africana francofona va ajuta, de asemenea, apararea sa sustina ca tanara a consimtit actul si chiar ca a avut loc cel putin o alta relatie intre cele doua persoane in hotelul Sofitel din Manhattan, subliniaza ea.

Citeste si:
Ingropata in datorii, Italia nu cere ajutor FMI
Ingropata in datorii, Italia...

Dar o relatie sexuala consimtita poate, de asemenea, sa degenereze in agresiune, iar procurorii vor incerca sa gaseasca probe care sa sustina aceasta ipoteza.

In afara de esantioane de ADN, saliva, sange si sperma, ei vor cere inregistrarile camerelor de supraveghere ale hotelului, precum si cartela de intrare in camera, detaliaza Eric Rothstein, un avocat specializat in drept penal.

"Ei vor vedea probe medico-legale. Exista semne pe corpul ei, exista lacrimi, sange, chiar zgarieturi care sunt incompatibile cu o relatie sexuala consimtita si mai aproape de folosirea fortei fizice in timpul actului", a declarat el.

"Ei il vor examina (pe Dominique Strauss-Kahn) din cap pana in picioare si probabil vor realiza fotografii. Daca exista taieturi de corpul lui, acest lucru ar putea fi vazut drept o reactie de aparare a lui in fata ei. Sunt sigur ca se vor uita sub unghiile ei", a adaugat el.

Citeste si:
[VIDEO] Cine este noul director general al FMI?
VIDEO  Cine este noul...

"Taieturi, zgarieturi ... pot aparea si intr-un raport sexual consimtit intre doi adulti", remarca Larry Cunningham, asistent la scoala de drept St-John din New York.

In sfarsit, procurorii vor sublinia fara indoiala ca Dominique Strauss-Kahn are o reputatie deloc magulitoare in raporturile sale cu femeile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.