Ministrul de Finante al Frantei, Christine Lagarde, a fost numit marti director general al Fondul Monetar International (FMI) de catre board-ul institutiei financiare, pentru un mandat de cinci ani incepand din 5 iulie, transmite Reuters.

"Board-ul FMI a ales-o astazi (marti, n.r.) pe Christine Lagarde ca director general al Fondului si presedinte al board-ului director pentru un mandat de cinci ani, incepand cu 5 iulie 2011", se arata intr-un comunicat al FMI.

Lagarde si-a asigurat postul dupa ce marile state cu economii emergente, China, Brazilia si Rusia, i-au sustinut candidatura. Statele Unite au anuntat, de asemenea, sprijinul pentru Lagarde inaintea sedintei de marti a celor 24 de membri ai board-ului director.[Cine este primul candidat oficial la sefia FMI?]

Potrivit MEDIAFAX, singurul contracandidat pentru postul de sef al FMI a fost Agustín Carstens, guvernatorul Bancii Centrale a Mexicului.

Postul de director general este vacant de la mijlocul lunii mai, dupa demisia lui Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York pentru acuzatii de viol, respinse de fostul oficial. [Directorul FMI, arestat la New York]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.